De eerste Mitsubishi Outlander PHEV test resultaten zijn bekend! Wat heeft de vakmedia in Nederland te zeggen over de hybride Outlander? Hoe ervoeren zij hun proefrit en weet de PHEV de juiste snaar te raken tussen zuinig rijden en luxe comfort? Hieronder een greep uit de Mitsubishi Outlander PHEV reviews.

Autoblog

“De Outlander is gewoon een heel erg ruime auto; goede bagageruimte, ik kan heel erg prima achter mijzelf zitten en er zijn veel auto’s waarbij dat gewoon niet kan.”

Autovandaag

“Het zou de Outlander PHEV onrecht aandoen om te stellen dat hij uitsluitend vanwege de fiscale cadeaus in trek is. Een uitgebreide testrit in de omgeving van het Baskische San Sebastián leerde ons namelijk dat het, hybride of niet, een van de prettiger SUV’s op de markt is. En naar onze smaak rijdt de PHEV nog lekkerder dan de versies met alléén een verbrandingsmotor.”

Autowereld

“De kunst is bij iedere rit een tactiek te bepalen om zo veel mogelijk elektrisch te kunnen rijden. Wie daar goed in wordt en uiteraard trouw de stekker in het stopcontact steekt kan in de praktijk verbazingwekkende verbruiksresultaten boeken.”

Autozine

“Een jaar na de introductie van de nieuwe Mitsubishi Outlander is ook de langverwachte Plug-in Hybrid” beschikbaar. En het was het wachten waard, want de PHEV is een wonder van techniek!”

Autoweek

“We kunnen in ieder geval vaststellen dat de Outlander PHEV over een zeer ingenieuze aandrijflijn beschikt (zonder versnellingsbak, heel bijzonder) en bij snel accelereren een flinke motorbrul opzet (zoals bij een auto met CVT). Maar bij normaal optrekken en bij constante snelheden is hij stil, opvallend stil zelfs.”

TopGear

“Prima ding, die Outlander PHEV. Hij is technisch zeer vooruitstrevend, maar daar hoef je als bestuurder (anders dan bijvoorbeeld in een Prius of Ampera) niet de hele tijd mee geconfronteerd te worden als je daar geen zin in hebt.”